Logo

Brandbronnen

De capaciteit van het waterleidingnet is vaak niet voldoende waardoor er steeds vaker brandbronnen geboord moeten worden. Ook het gebruik van oppervlaktewater is geen optie in verband met de mogelijkheid tot bevriezing. Bronbemaling Schijf kan deze brandbronnen boren.

IMG 6224

Brandbron plaatsen

Om de brandbron aan te leggen boren we eerst een gat in de grond met behulp van een spoelboormachine. Tijdens het boren wordt het boorwater met zand in een grote container gepompt. Om exact te weten wat de grondslag is, halen we per meter een grondmonster uit de container. Door de monsters kunnen we zien met wat voor bodemsoort we te maken hebben en wordt de einddiepte van de boring bepaald.

Monsters

Wanneer de einddiepte bereikt is, wordt in het boorgat een filterbuis en een blinde buis geplaatst. De ruimte tussen de filters en het boorgat is bij het filtergedeelte aangevuld met filtergrind. Vanaf de blinde buis wordt de ruimte gevuld met kleikorrels en aanvulgrind tot aan het straatniveau.

Zodra de brandbron is geplaatst, wordt de brandbron mooi afgewerkt. De brandbronnen kunnen met een bovengrondse bronkop met een vaste aansluiting afgewerkt worden. Ook is het mogelijk om de bronnen ondergronds af te werken in een pompput met een optilbare inhanger, zodat de brandweer daar makkelijk gebruik van kan maken.


Bronkop

Testen en onderhouden

Om onaangename verrassingen te voorkomen is het van belang om de brandbronnen jaarlijks te controleren en te testen. Op het moment dat het nodig is moeten de bronnen goed functioneren. Schijf kan voorzien in het onderhoud en het jaarlijks testen van de brandbronnen. U ontvangt na het testen een duidelijke rapportage met de bevindingen en verbetervoorstellen.

Brandbron test Nieuwegein